SERTARUL CU GANDURI

10/12/2016

Culinar-literar: „Lacrima lui Buddha” – Madeleine Brent

Filed under: Culinar-literar,FRAGMENTE DIN CARTI SI BLOGURI — afractalus @ 16:28
Tags: , , ,

Imagini pentru tsampa

Tsampa

   – Highlight Loc. 293-97 : „L-am auzit pe Ghenling spunând lângă mine: „Când ne oprim la Galdong, am să fac tsampa şi o să mâncăm amândoi şase blide, Jani, tu şi cu mine”. Tsampa era principalul aliment în Smon T’ang şi în Bod, deopotrivă. Se făcea încălzind boabe de orz pe nisip foarte încins într-o tingire de fier până ce plesneau, după care se cernea nisipul şi se măcinau boabele foarte fin. Luam cu noi boabele astea foarte mărunţite şi le amestecam făcând o pastă cu lapte acru sau cu zer pregătit din unt înăcrit, iar pasta care rezulta astfel se numea tsampa.”
==========

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: